donderdag 24 september 2020
menu click
Geschiedenis van de dierenkliniek

De praktijk aan de van Goyenlaan 17 te Soest is geopend op 9 april 1979 door dierenarts drs. J.M.L. Broeckman-van Hall. De kliniek kreeg de naam Dierenartsenpraktijk J.M.L. Broeckman-van Hall. Eerst zonder vaste assistente, maar al snel meldde Janny zich, assistente van het eerste uur. Wat heel bijzonder is: ze is nooit meer weggegaan! Zij was daar, net als Hannie Broeckman, 35 jaar waar nodig altijd aanwezig, ook in de nacht en op niet-courante tijden. Toen Janny 65 werd en "avondpensioen" wilde, kwam Désirée het team versterken, sindsdien een onmisbare, zeer gewaardeerde kracht! Een praktijk zonder personeelsverloop dus, redelijk uniek toch? Dit tekent het meest de sfeer waarin zij werkten!

Dierenarts Hannie Broeckman is het rustiger aan gaan doen. Dierenartsenpraktijk J.M.L. Broeckman-van Hall is sinds 15 januari 2014 voortgezet door dierenarts drs. Jan de Graaf, en verdergegaan onder de naam Dierenkliniek Soest op een nieuwe locatie. Dierenarts De Graaf zet deze voort met dezelfde aandacht en passie voor dier en mens, aangevuld met moderne kennis en technieken. Zo is de praktijk de afgelopen jaren een aantal moderniseringen ondergaan om ook in de toekomst uw huisdier optimaal te blijven helpen. Om meer ruimte te creëren voor de moderniseringen was een verhuizing nodig, de kliniek is sinds 18 juni 2014 gevestigd op Steenhoffstraat 64, te Soest.

Een nieuw pand vlakbij de oude locatie. Vanuit deze locatie kunnen we ook in de toekomst hoogstaande diergeneeskunde met een hart voor dier en mens bieden. Zo kunnen we hier bijvoorbeeld ook laparoscopisch steriliseren. 

Dierenarts Jan de Graaf

Dierenarts Jan de Graaf heeft de afgelopen 7 jaar fulltime gewerkt bij dierenklinieken verspreid in het land waar er naast de eerstelijns diergeneeskunde ook tweedelijns diergeneeskunde werd bedreven. Zodoende heeft hij veel ervaring opgedaan van entingen tot complexere operaties, röntgenologie etc. Hij heeft zich extra verdiept in de chirurgie en de tandheelkunde. Naast de hond en de kat heeft hij tevens veel ervaring met de behandeling van het konijn en de cavia.