Skip to main content
Samenwerking Dierenkliniek Soest en Dierenkliniek Bilthoven

Maand van de gebitscontroles - Februari

1/23/2023
Maand van de gebitscontroles - Februari

Februari is de maand van de Gebitscontroles. Daarom hebben we gedurende de gehele maand gratis gebitscontroles bij Dierenkliniek Soest en Dierenkliniek Bilthoven

Februari is de maand van de Gebitscontroles. Daarom hebben we gedurende de gehele maand gratis gebitscontroles bij Dierenkliniek Soest&Bilthoven.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 80% van de honden en katten ouder dan 3 jaar gebitsproblemen heeft. Dit wordt met name veroorzaakt door tandplak, dat al na 24 uur wordt omgezet in tandsteen. Tandplak is een nauwelijks zichtbaar laagje bestaande uit slijm, voedselresten en bacteriën dat zich voortdurend op de tanden vormt. Naarmate je hond of kat ouder wordt, groeit ook de kans op het ontstaan van tandvleesproblemen. Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van hond en kat. Klachten variëren van slechte adem tot verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen zoals het hart en de nieren.

Regelmatige gebitsverzorging is nodig om bovengenoemde problemen te voorkomen. Om het belang van gebitsverzorging onder de aandacht van diereneigenaren te brengen, organiseert onze kliniek in samenwerking met een aantal andere organisaties in februari de Maand van de Gebitscontrole. In deze maand vestigen we de aandacht op de preventie en de verzorging van gebitsproblemen. 

Dierenkliniek Soest&Bilthoven organiseert dan ook in het kader van de Maand van de Gebitscontrole gedurende de maand februari gratis gebitscontroles. Honden-, katten- en konijneneigenaren kunnen in februari met hun dier langskomen voor een professionele gebitscontrole. Tijdens deze gebitscontrole zal de dierenarts of een assistente aangeven of uw dier een behandeling nodig heeft of niet, bijvoorbeeld voor het verwijderen van tandplak en tandsteen. Ook wordt precies uitgelegd hoe het gebit schoongehouden kan worden. Zolang de voorraad strekt krijgt u tevens een presentje voor het gebit mee.

‹ Terug naar het overzicht