Skip to main content

Terug naar overzicht De praktijk >>

Jan de Graaf, dierenarts Dierenkliniek Soest

Even voorstellen
 
Eind 2007 ben ik als dierenarts afgestudeerd met als differentiatie Gezelschapsdieren.
Tijdens mijn studie heb ik me extra verdiept in de chirurgie, de tandheelkunde en konijnen/ bijzondere dieren. 
Vanaf mijn afstuderen heb ik altijd fulltime gewerkt bij dierenklinieken verspreid in het land waar naast de eerstelijns diergeneeskunde ook tweedelijns diergeneeskunde werd bedreven. Zodoende heb ik veel ervaring opgedaan van entingen tot complexe operaties, orthopedie, laparoscopie, echo etc. 
Sinds 2014 heb ik in Soest de praktijk van mevrouw Broeckman-van Hall overgenomen en sta ik met volle overgave en veel plezier voor u en uw huisdier klaar!

Dol op dieren

In mijn jeugdjaren hadden we thuis al kippen, konijnen, cavia’s, vissen, katten en honden. Ook heb ik lang paard gereden. Mijn passie voor dieren was dus al jong gewekt en is nooit meer verdwenen. Als kleine jongen sleepte ik al ieder zielig diertje mee naar huis en ging ik ze verzorgen.
In mijn studententijd was ik ‘die jongen met die hond’. De hond (Ody) had ik uit het asiel gehaald en vanaf dat moment ging ze overal mee naar toe. Zelfs in de kroeg lag ze er gezellig onder de tafel bij. 

Fam de Graaf

Inmiddels heb ik (samen met mijn vrouw Silvia) twee dochters (Anna en Julia,) een stiefzoontje (Sebastiaan), stiefdochter (Sophie) en sinds 2019 samen nog een zoontje (Jan). Ook zij zijn allen ‘besmet’ met de liefde voor dieren. Zo spelen zij thuis vaak dierendoktertje, redden alle beestjes in de tuin en rijden Anna, Julia , Sophie en mijn vrouw Silvia fanatiek paard. Ook Jantje denkt paard te kunnen rijden, maar dan op de honden, Argos (Duitse dog) en Lupa (Pronkrug).
Naast deze honden hebben we momenteel ook konijnen, katten, cavia’s, kippen en 1 paard. Ook vangen we regelmatig dieren op. Dus mijn leven staat altijd in het teken van mijn grote passie, dieren. Mijn overige hobby’s zijn klussen (erfenis als zoon van de dorpssmit), wielrennen zowel met vrienden als bij Tempo Soest en in de natuur wandelen met het gezin.

Vanaf 15 januari 2014 heb ik de praktijk van Hannie Broeckman overgenomen en met dezelfde aandacht en liefde voor dier en mens voortgezet. Sinds de overname hebben we al veel patiënten mogen verwelkomen en helpen. Bedankt voor uw vertrouwen!
Het team van Dierenkliniek Soest en ik hopen ook in de toekomst nog vele jaren voor uw huisdieren klaar te mogen staan! Dit kan elke dag, want inmiddels zijn we 7 dagen per week geopend om uw dier van de optimale zorg te kunnen voorzien.